• A. Masek, E. Chrzescijanska, M. Latos, M. Zaborski, A. Podsędek, Antioxidant and Antiradical Properties of Green Tea Extract Compounds, International Journal of Electrochemical Science, 12 (2017) 6600–6610, doi: 10.20964/2017.07.06 (MNSZW=20 pkt, IF=1,469)
     
  • M. Latos, A. Masek, Biodegradowalne poliestry, Przetwórstwo Tworzyw, nr 4 (178) tom 23, lipiec-sierpień 2017, str. 351-357 (MNSZW=7 pkt)
     
  • M. Latos, A. Masek, M. Zaborski, Fotodegradacja materiałów polimerowych, Przetwórstwo Tworzyw, nr 4 (178) tom 23, lipiec-sierpień 2017, str. 358-363 (MNSZW=7 pkt)
     
  • M. Latos, A. Masek, M. Zaborski, Migracja pomocniczych środków modyfikujących z polimerowych materiałów opakowaniowych, Przetwórstwo Tworzyw, nr 4 (178) tom 23, lipiec-sierpień 2017, str. 364-369 (MNSZW=7 pkt)
     
  • A. Masek, M. Latos, E. Chrześcijańska, M. Zaborski, Antioxidant properties of rose extract (Rosa villosa L.) measured using electrochemical and UV/Vis spectrophotometric methods, International Journal of Electrochemical Science, 12 (2017) 10994–11005, doi: 10.20964/2017.11.72 (MNSZW=20 pkt, IF=1,469)
     
  • A. Masek, E. Chrzescijanska, M. Latos, M. Zaborski, Influence of hydroxyl substitution on flavanone antioxidants properties, Food Chemistry, 215, (2017), 501–507, doi.org/10.1016/j.foodchem.2016.07.183